De Schenkerij Orvelte is Fiets4Daagse Beleefpost 2016

Assen

Lunchrestaurant de Schenkerij in Orvelte is door de deelnemers aan de Drentse Fiets4Daagse Startplaats Westerbork gekozen tot Beleefpost van 2016.

De fietsers vanuit Westerbork hebben ‘de Schenkerij’ gekozen vanwege de uitstekend georganiseerde ontvangst, de extra aandacht en activiteiten voor de meefietsende kinderen en volwassenen. Het Lunchrestaurant ontving gisteren naast een mooie oorkonde ook een leuke prijs uit handen van wethouder Gert Jan Bent van de Gemeente Midden Drenthe en de voorzitter van de Drentse Fiets4Daagse Westerbork Herman Koobs. Drenthe beleven De organisatie van de Drentse Fiets4Daagse wil, naast het bieden van prachtige fietsroutes, laten zien wat Drenthe precies is, het ‘beleven van Drenthe, het beleven van de Drentse Fiets4Daagse’ aldus voorzitter Koobs. Vertier is belangrijk Steeds meer Stempelposten en Pleisterplaatsen (een stop onderweg zonder dat er gestempeld hoeft te worden) maken erg veel werk van de ontvangst van de fietsers. Niks organiseren is geen optie zegt Koobs. We zijn druk bezig om de Drentse Fiets4Daagse nieuw leven in te blazen. Van alleen fietsen naar ‘beleving’ gaat niet zomaar. In Westerbork zorgen we voor het nodige vertier bij terugkomst van de fietsers, maar onderweg ligt een grote taak bij de Stempelposten en Pleisterplaatsen. Onderscheiden Alleen je terras opzetten en verwachten dat alle fietsers een kopje koffie nemen kan niet meer. De deelnemers verwachten meer, en wij als Startplaats ook. Gelukkig hebben de meeste Stempelposten en Pleisterplaatsen het prima voor elkaar, maar het kan altijd beter. We moeten er met z’n allen voor zorgen dat er nog meer mensen meedoen aan de Drentse Fiets4Daagse. Dit kan door ons te onderscheiden van gewone Fiets4Daagses. Drenthe is een prachtige provincie, en dat willen we graag laten zien Melden Herman Koobs roept potentiele stempelposten en pleisterplaatsen op om zich te melden. De routes voor 2017 moeten nog uitgezet worden. Stempelposten en pleisterplaatsen die de honderden fietsers vanuit Westerbork willen ontvangen én een goed idee hebben over de invulling van ‘beleving’ kunnen zich altijd melden bij Startplaats Westerbork.

Auteur

Albert-Jan Garama