Andrews Sisters en Moonlight Big Band

ASSEN

Moonlight Big Band uit Assen geeft 18 november om 20.00 uur een concert bij Podium Zuidhaege. De muziek van The Andrews Sisters staan hierbij centraal.

Big Band Moonlight brengt met drie zangeressen een muzikaal eerbetoon aan The Andrews Sisters, die een onuitwisbaar stempel hebben gedrukt op de muziek uit de jaren ‘40 en ‘50 en in het bijzonder tijdens de Tweede Wereldoorlog. Samen met haar eigen Andrews Sisters geeft Moonlight Big Band een doorlopende show met als titel “Andrews Sisters by Moonlight”. Er worden bijzondere stukken ten gehore gebracht waaronder de hits “Bei mir bist du Schoen”, “Rum and Coca Cola” en “Hold Tight”. Ook spelen zij andere hits uit de Swing Era waaronder de prachtige Moonlight Serenade van Glenn Miller. Na het concert is er een afterparty in het theatercafé.

Moonlight Big Band bestaat al bijna 35 jaar. De band werd in 1982 opgericht naar voorbeeld van de Amerikaanse bigbandtraditie met bandleiders als Count Basie, Duke Ellington en natuurlijk Glenn Miller. Als eerbetoon aan Glenn Miller werd de Asser bigband vernoemd naar één van Millers grootste hits: Moonlight Serenade. Onder leiding van Martijn Veenstra spelen de stukken uit de Swing Era spelen een belangrijke rol, maar er wordt ook moderner repertoire gespeeld.

De drie zussen LaVerne, Maxene en Patty Andrews uit Minnesota begonnen hun zangcarrière als imitators van de Boswell Sisters en werden in 1937 ontdekt. De zussen traden tijdens de Tweede Wereldoorlog veel op voor de troepen en ze verschenen in meerdere films, die ter motivatie van de soldaten werden gemaakt. In deze periode namen ze veel liedjes op met Bing Crosby. Na een korte pauze begonnen de zussen na de oorlog opnieuw en toerden veel door de Verenigde Staten en Europa. In september 1966 traden ze voor het laatst op in The Dean Martin Show. LaVerne overleed spoedig daarna. De harmonieën en liedjes van deze drie muzikale zussen worden tot op de dag van vandaag nog veel gecoverd.

Entree euro 15. Kaarten verkrijgbaar via de website: www.moonlightbigband.nl en aan de kassa.


Auteur

Redacteur