Naamplaat graf oud-rector

ASSEN

nder dit motto zijn een paar leerlingen van Quintus aan de slag gegaan stellen om met succes geld in te zamelen voor een naamplaat voor het graf van Professor Dr. Lambrechts (1826 - 1914), vanaf 1866 de rector van het Asser gymnasium. Begin november werd de naamplaat onthuld op de Noorderbegraafplaats.

Leerlingen van het Dr. Nassau College Quintus onthulden de naamplaat en legden een bloemstuk leggen ter nagedachtenis van deze bijzondere rector. ,,De stichting Noorderbegraafplaats benaderde ons met de vraag om een bijdrage te leveren aan de restauratie van deze beroemde Assenaar”, vertelt Connie Vanderveen, afdelingsmanager van de havo 1e fase.

,,Onze locatie Quintus is een samenvoeging van de oude RHBS en het gymnasium. Leerlingen hebben met de informatie van de medewerkers van de stichting Noorderbegraafplaats een expositie gemaakt om geld op te halen voor de naamplaat. De expositie staat op ons bedrijfsbureau en het geld voor de naamplaat is opgehaald.”


Auteur

Redacteur