Kubi Nage presenteert zich op Open Vechtdal Judo Toernooi

Assen

In Dalfsen het was zaterdag het eerste Open Vechtdal Judo Toernooi. Van Judovereniging Kubi Nage uit Westerbork deden Aron Lammerts van Bueren en Martin Spit mee. Voor Martin was het de tweede keer dat hij meedeed aan een groter toernooi en voor Aron was het de eerste keer.

Aron liet zich een paar keer verrassen door zijn tegenstanders waardoor de partijen snel voorbij waren. Hij hervond zijn vorm en won de laatste partij met een houdgreep. Prima resultaat voor een eerste keer op een groter toernooi met sterkere tegenstanders! Aron keerde huiswaarts met een mooie medaille voor de 4e plaats. Martin zat met 8 andere judoka’s in een poule. Deze poule werd opgedeeld in twee kleine poules zodat er kruisfinales plaats konden vinden. Dit houdt dan in dat van beide poules de nummer een en twee opnieuw een poule vormen. Nadat Martin al als 1e geëindigd was in zijn poule ging hij de strijd aan met de andere judoka’s van de andere poule. Hij liet zien dat hij de osaikomi, houdgreep, goed beheerst, want na een mooie worp hield hij de tegenstander op die manier op de mat totdat de tijd om was. Martin won een mooie beker voor de overall 1e plaats.

Auteur

Albert-Jan Garama