Studenten Drenthe College oefenen in rijsimulator

Assen

Sinds kort kunnen mbo-studenten van Drenthe College die een technische opleiding volgen het autorijden oefenen in de rijsimulator van Verkeersschool Nijland.

Op deze manier krijgen ze sneller praktijkervaring op de weg. Studenten zijn niet alleen goedkoper uit, ook krijgen ze meer ervaring door na schooltijd gebruik te maken van één van twee de rijsimulatoren die Nijland geplaatst heeft aan de DC locatie Anna Paulownalaan in Emmen. Drenthe College biedt een breed scala opleidingen aan, waarbij na het behalen van het diploma het bezit van een rijbewijs een must is. Bijvoorbeeld de monteursopleidingen in de installatie- en elektrotechnische branche: als servicemonteur ben je regelmatig onderweg naar woningen en bedrijven om onderhoud te plegen of storingen te verhelpen. Volg je één van deze opleidingen, dan kun je tijdens de opleiding in de rijsimulator oefenen. Na drie jaar heb je niet alleen een diploma, maar ook een rijbewijs. Op die manier ben je uitstekend voorbereid op de arbeidsmarkt. Dit geldt ook voor beroepen in de Werktuigbouw en Bouw. Nieuw is de opleiding Allround Vakkracht Onderhoud en Klussenbedrijf. De student die deze opleiding volgt kan zijn eigen klussenbedrijf starten. Ook hiervoor is een rijbewijs onmisbaar. Drenthe College biedt een breed aanbod van nieuwe BOL3-opleidingen aan, waaronder de volgende technische BOL3-opleidingen: - Allround constructiewerker (werktuigbouwkunde) - Eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit (elektrotechniek) - Eerste monteur woning (installatietechniek) - Eerste monteur utiliteit (installatietechniek) - Allround vakkracht onderhoud en klussenbedrijf (bouwkunde) - Allround timmerman (bouwkunde) - Allround machinaal houtbewerker (bouwkunde) - Allround meubelmaker /interieurbouwer (bouwkunde) Toelatingseisen voor de technische BOL3-opleidingen Leerlingen vmbo Kader beroeps, Gemengde leerweg en de Theoretische leerweg zijn toelaatbaar voor deze opleidingen.

Auteur

Albert-Jan Garama