Ernest van der Kwast op bezoek bij Drentse Literatuurclubs

Assen

Op uitnodiging van de Literatuurclubs Drenthe komt schrijver Ernest van der Kwast dinsdagavond 8 november naar theater De Nieuwe Kolk in Assen.

Vele honderden literatuurclubs in Drenthe, Groningen en Overijssel lezen en bespreken dit seizoen zijn roman De IJsmakers. Hij geeft een lezing over deze roman en zijn overige werk. Er is ruimte voor de toehoorders om vragen te stellen. Ernest van der Kwast is een van de grootste talenten in de Nederlandse literatuur. Onlangs nog was hij een van de blikvangers op de Duitse Buchmesse. In 2010 debuteerde hij met de roman Mama Tandoori, die meteen werd genomineerd voor de NS-Publieksprijs. Van der Kwast schreef onder andere satirische columns voor de website van de NRC. Vorig jaar verscheen de roman: De IJsmakers. Dit boek vertelt het verhaal van de Talamini's, een ijsmakersfamilie uit Italië. Elk voorjaar openen zij hun ijssalon Venezia in Rotterdam. Giovanni Talamini is de verteller van het verhaal. In meerdere hoofdstukken wordt de familiegeschiedenis geschetst. Kaarten voor deze avond met Van der Kwast zijn te bestellen via de site van Theater De Kolk. Aanvang van de lezing is 19.30 uur. Entree euro 7,50 (leden SLD) / euro 9 (niet-leden).

Auteur

Albert-Jan Garama