Wandelen met de Franciscaanse Beweging

Assen

De Franciscaanse Beweging heeft 5 november een bezinnende wandeltocht in en rondom Kamp Westerbork. De wandeling begint om 10.30 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur.

Aan de hand van een korte, inspirerende tekst word er een route van ongeveer 10,5 kilometer gelopen richting kamp Westerbork. Er wordt in groepjes van ongeveer 10 personen gelopen. Na afloop is er ruimte voor ontmoeting. ‘‘Hoe kun je op een vreedzame manier omgaan met mensen? Hoe kun je jezelf vredelievend en open opstellen? Kun je je verplaatsen in andere mensen?’ Kijkend naar de actuele situatie rondom de vluchtelingen die hun toevlucht in Europa zoeken, kan het zeer verhelderend zijn over deze vragen na te denken op een plek als kamp Westerbork. De route is niet lang, want er is onderweg veel om letterlijk en figuurlijk bij stil te staan. Er is ruimte voor gesprek rondom actuele thema’s als vrede, maar ook voor stilte en persoonlijke reflectie. De wandeling wordt kort gezamenlijk afgesloten op het vertrekpunt.’’ aldus Thomas Hontelez van de Franciscaanse Beweging. De Franciscaanse Beweging organiseert al vele jaren wandelingen in het hele land. Wandelen met gelijkgestemden rond een bepaald thema geeft een gevoel van verbroedering en rust. Start bij Het Wapen van Schotland, Hoofdstraat 1 Hooghalen. Kosten, ter plekke te voldoen: euro 5 (FB-leden euro 3,50). Aanmelding en meer informatie: www.franciscaansebeweging.nl, info@franciscaansebeweging.nl of telefonisch: 073-6131340.

Auteur

Albert-Jan Garama