Vuilniswagen sluit afvalproject De Wingerd af

Assen

Onlangs werd op CBS De Wingerd het project over ‘Afval’ afgesloten met het bezoek van een vuilniswagen aan de school.

Twee weken lang werkten alle kinderen van De Wingerd aan een project over ‘Afval’. Dat is een beetje vreemd, want de kinderen leerden dat afval niet bestaat! Bijna alles kan worden hergebruikt. Hergebruik en duurzaamheid waren dan ook enkele belangrijke begrippen die de leerlingen hebben geleerd. Het project startte met een ‘afval’ modeshow door de juffen. Dit werkte zo aanstekelijk dat er op donderdag een ‘afval’ modeshow werd georganiseerd door de kinderen. Ook was er een ontdekpad in de school, waarbij de oudste leerlingen de jongsten begeleidden en samen mochten ze allerlei leuke proefjes en ontdekkingen doen over ‘afval’. Het project werd afgesloten met het bezoek van een vuilniswagen en vuilnisman ‘Japie’ aan de school. Aan de reacties te horen krijgt Japie veel collega’s in de toekomst!

Auteur

Albert-Jan Garama