Theatervoorstelling ‘Persona Non Grata’

HOOGHALEN

Heddy Lester en Frank Affolter staan 13 november met hun theatervoorstelling Persona Non Grata op het podium in het museum van Kamp Westerbork.

Na de Reichskristallnacht op 9 november 1938 kwam een grote stroom vluchtelingen naar Nederland. Centraal Vluchtelingenkamp Westerbork werd gebouwd. Het Joodse volk, maar ook homoseksu-elen, Sinti en Roma pasten niet in het beeld van Nazi-Duitsland. Ze zijn ongewenst; ze zijn Perso-na Non Grata.

Hoe voelt het om ongewenst te zijn? Dit thema is terug te vinden in de voorstelling van Heddy Les-ter en Frank Affolter (broer en zus). Liedjes worden afgewisseld met emotionele verhalen: over een jonge man aan de vooravond van zijn executie en over een NSB-er die de keuze maakt een ‘verkeer-de’ vrouw te trouwen. Persona Non Grata vertelt de verhalen die anno 2016 hadden kunnen plaats-vinden, want tot op de dag van vandaag zijn er veel groeperingen die niet worden geaccepteerd.

Kaarten euro 12,50, inclusief bezoek aan het museum. Vrienden van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork betalen een gereduceerd tarief van euro 4. Reserveren via info@kampwesterbork.nl of 0593-592600.


Auteur

Redacteur