De Hel van Bovensmilde gaat los

Assen

In Bovensmilde gaat zaterdag 5 november de tweede editie van De Hel van Bovensmilde van start.

Na een eerste editie; met veel te mooi weer en net zo veel vrijwilligers als deelnemers (50 red.) zal deze edite kwa weer en deelnemers de verwachtingen overtreffen. Bijna 50 kinderen doen mee met hun ouder(s), 4 bedrijventeams hebben zich opgegeven en van de volwassen deelnemers komt bijna 75% uit Bovensmilde of omstreken. Nu al een mooi resultaat: de Hel van Bovensmilde is al een echte dorpsactiviteit geworden die mensen beweegt en vermaakt. De start van de teams zal gedaan worden door onze ludieke startdames geassisteerd door wethouder Gerard Lohuis van de Gemeente Midden-Drenthe. Via de pallethindernis aan de Bentgras, gaat de route door de Wollegras, Dijkstrastraat, Gerritstraat via de Brink Baru (waar behoorlijke pittige en spectaculaire hindernissen staan) door de Esdoornlaan met een slinger over de sloot. Vanaf daar is er de eerste keuze; een noordelijke lus erbij pakken dwars door de blubber of toch maar rechtsaf richting de steigerbuishindernis met een verwarrend begin. Een stukje banaan en een slokje water en dan door het Bremstraatbosje naar het Witterpad. Via de Floralaan zal het lastigste stuk komen; over de vlakte richting Timmermans. De watjes kunnen halverwege nog besluiten om af te snijden, de bikkels rennen recht op de Boerderij aan Duikersloot aan. Nog 3 hindernissen te gaan en dan is de finish er. Dit gedeelte is het zwaarst en zal menig even doen schelden. Modder, water, (zwemmen is er niet bij, maar helemaal droog houd je het niet.) Eenmaal gefinisht op het zachte kussentje bij de IJsbaan heb je de Hel doorstaan! Een welverdiend aandenken en even warm afspoelen doet wonderen en vergoed een hele boel! De Hel van Bovensmilde is geen wedstrijd. Meedoen is belangrijker dan winnen. Niemand wint. Behalve de mooist uitgedoste deelnemer. De Hel van Bovensmilde staat voor gezelligheid, lol en lekker even bikkelen. Een knipoog erbij en gaan met die banaan. Traditie getrouw wint zoals gezegd het leukst verkleedde team de " Gouden Boxershort Wisselbokaal". Deze wordt uitgereikt tijdens de feestavond in Cafe the Bridge in Bovensmilde. De band Ritn Ditn rockt hier weer de hele avond de pannen van het dak.

Auteur

Albert-Jan Garama