Periodekampioen ACV ontvangt Sparta Nijkerk

Assen

Met de titel van de eerste periode op zak begint ACV zaterdag aan de thuiswedstrijd tegen Sparta Nijkerk. Het mooie succes, dat in Emmeloord tegen Flevo Boys werd bereikt, verschaft de Asser hoofdklasser in elk geval toegang tot de nacompetitie om een plaats in de derde divisie.

De kampioen promoveert rechtstreeks naar die hogere klasse, maar het is veel te vroeg om daar nu al op te speculeren. Voorlopig staat ACV bovenaan en uiteraard wil het die positie tegen de Nijkerkers graag vasthouden. De bezoekende club boekte afgelopen zaterdag een prima resultaat in het thuisduel tegen het hoger geklasseerde SDC Putten: 2-0. Sparta Nijkerk is al vier wedstrijden niet meer geklopt en vindt zich ondertussen terug op de negende plaats van de ranglijst. Voor ACV-trainer Fred de Boer en zijn mannen zal het zaak zijn na het vieren van het periodekampioenschap de juiste wedstrijdinstelling weer op te pakken. Sparta Nijkerk is een goed voetballende ploeg die het een minder scherp spelend ACV zeker lastig kan maken. De wedstrijd ACV-Sparta Nijkerk begint zaterdag 5 november om 14.30 uur op Sportpark Stadsbroek.

Auteur

Albert-Jan Garama