New Nexus in race voor titel Vitaalste Bedrijf van Nederland 2016

Assen

New Nexus uit Tynaarlo is in de race voor de titel Het Vitaalste Bedrijf van Nederland. Eerder dit jaar werd het IT-bedrijf al uitgeroepen tot Vitaalste Bedrijf van Drenthe.

New Nexus neemt het in de landelijke finale op tegen de andere provinciale winnaars. Het Nederlandse publiek kan tot en met zondag 13 november zijn stem uitbrengen. Op 16 november maakt Pieter van den Hoogenband bekend welk bedrijf Het Vitaalste Bedrijf van Nederland is. De jury, onder leiding van olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband, bepaalde eerder de winnaars van de regionale voorrondes. Het is nu aan het publiek en de vakjury om de winnaar te kiezen. Stemmen kan tot en met zondag 13 november via de website vitaalstebedrijf.nl. Drenthe wordt in deze race vertegenwoordigd door New Nexus. De medewerker staat centraal bij New Nexus. De helft van de opbrengsten wordt bijvoorbeeld verdeeld volgens het Ik, Wij en Zij principe. ‘Ik’ in de vorm van een bonus voor medewerkers, ‘Wij’ als het bedrijf en ‘Zij’ in de vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen. “Een werkgever speelt een belangrijke rol in de gezondheid van zijn werknemers”, weet juryvoorzitter Van den Hoogenband. “Werknemers die lekkerder in hun vel zitten, hebben meer plezier in hun werk, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Kortom: ze zijn duurzaam inzetbaar. Werkgevers die hiervoor openstaan, zijn succesvollere ondernemers.” Finale Op 16 november wordt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam bekendgemaakt welke ondernemer zich een jaar lang Het Vitaalste Bedrijf van Nederland mag noemen. Tot en met zondag 13 november kan iedereen op de website vitaalstebedrijf.nl zijn of haar stem uitbrengen. Deze bepaalt mede wie de felbegeerde onderscheiding dit jaar in ontvangst mag nemen. Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2016 mag het stokje overnemen van Klok Onderhoud- en Afbouwgroep uit Assen. Over Het Vitaalste Bedrijf De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar en wordt voor het derde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de economie van Nederland. Daarom stimuleren MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar bedrijven om te investeren in duurzaam inzetbare medewerkers.

Auteur

Albert-Jan Garama