Ledenbijeenkomst Rabobank Assen en Noord-Drenthe

Assen

Rabobank Assen en Noord-Drenthe startte gisteravond de Week van de Coöperatie met een ledenbijeenkomst. Ruim 550 bezoekers genoten in De Nieuwe Kolk van een ‘training’ van voormalig hockey-bondscoach Marc Lammers en van een dans- en turnvoorstelling. Ook ontvingen alle deelnemers van de Rabobank Clubkas Campagne een waardevol cadeau.

Van 31 oktober tot en met 6 november worden er diverse bijeenkomsten exclusief voor de 21.000 leden van Rabobank Assen en Noord-Drenthe gehouden. Vanuit de coöperatieve identiteit werkt de bank aan verbindingen tussen klant, bank en samenleving. Tijdens de Week van de Coöperatie krijgen de leden de gelegenheid dit te ervaren. “Het is een blijk van waardering voor u, voor onze leden” zegt directievoorzitter van Rabobank Assen en Noord-Drenthe Sjoerd Scholte. Hij maakt in het kort de balans op van zijn bank en noemt daarbij ‘het nieuwe dichterbij’: “We zijn 24/7 beschikbaar, we zijn zichtbaar in ons gebied en we hebben onze vier vaste kantoren. Vandaag hebben we ons kantoor in Beilen heropend.” Een feestelijke dag dus. Ook voor de verenigingen die deelnamen aan de Rabobank Clubkas Campagne. Delen van de winst Er waren veel vertegenwoordigers van verenigingen aanwezig; tijdens deze ledenbijeenkomst werden namelijk de waardevolle cheques van de Rabobank Clubkas Campagne uitgereikt. Jaarlijks stelt de bank via deze campagne een deel van de winst, het coöperatief dividend, beschikbaar als extra ondersteuning aan het lokale verenigingsleven. De leden van de bank hebben door te stemmen zelf kunnen beslissen hoe de totale bijdrage van 100.000 euro werd verdeeld. Er kon op 267 deelnemers gestemd worden. Felicitaties Elke stem was geld waard. De meeste stemmen gingen naar Bloemencorso Eelde, gevolgd door voetbalvereniging ACV Assen en de derde plek was voor Dierentehuis Beilen. Ze hebben respectievelijk 1860,67 euro, 1413,53 euro en 1355,83 euro gekregen. De rest van de 100.000 euro is verdeeld over de andere deelnemende clubs, ze hebben allen een cheque met een bijdrage ontvangen. Directievoorzitter Sjoerd Scholte verraste hen bovendien met een extra cadeau: elke club mocht nog eens 100 euro bij het bedrag optellen. Dit werd uiteraard met gejuich ontvangen. Winnaars “Winnaars hebben een plan. Verliezers hebben een excuus.” Marc Lammers, voormalig hockey-bondscoach, nam het publiek mee in zijn succesvolle manieren om goud te behalen. Een inspirerend verhaal, over onder andere de juiste focus houden en kansen benutten tijdens een crisis. “Hoe ga je van goed naar goud? Wat kunnen we leren van elkaar, van de bank, van de topsport?” Het zoeken naar samenwerkingen, elkaars netwerk gebruiken, is een van de adviezen die hij gaf. Met als uitgangspunt: “Iedereen heeft talent.” Wervelende optredens van Danskwartier Zuidlaren en Turngroep Noord Vries vulden het inspirerende programma aan. Scholte was onder de indruk van het talent dat op het podium stond: “Kijk eens: zoveel talent! Drenthe barst ervan!”

Auteur

Albert-Jan Garama