In de Veenhof

GIETEN

Om vast in de agenda te noteren! Het is zaterdag 19 en zondag 20 november goed toeven in de Jachthut van Buitenplaats de Veenhof in buurtschap Veenhof onder de rook van Gieten. Daar vindt dan namelijk een verkoop van kunst en antiek plaats. ,,Een werkelijk prachtige accommodatie", vertelt Rob Berendes die samen met zijn oud-collega Wiert Noorda allerhande spulletjes uit eigen verzameling gaat verkopen. Van een speelgoedvrachtwagen van het merk Triang tot houtsnijwerk uit Bali en van werken van schilders van de kunstenaarsvereniging De Ploeg tot een haan van porselein. En nog veel meer. Om als cadeau weg te geven of om zelf te houden.

,,We waren te gast op een feest in de Buitenplaats en we keken onze ogen uit", vervolgt Berendes. ,,De sfeer en niet te vergeten het enthousiasme van de eigenaar Dick Verbrugge. We dachten meteen: hier gaan we binnenkort samen iets organiseren." ,,Tijdens je leven verzamel je van alles", vervolgt Noorda. ,,Je koopt iets op een antiekmarkt tijdens vakantie in het buitenland of je bezoekt een veiling. Mooie voorwerpen waar je jarenlang van hebt genoten. Maar er komt een moment dat je weer gaat 'ontzamelen'. En dat willen we op een leuke manier doen. De verkoop van kunst en antiek is zowel zaterdag 19 als zondag 20 november van 10.00 tot 16.00 uur. Buitenplaats de Veenhof is gevestigd aan de Veenhof 8 in Gieten.


Auteur

Redacteur