FOTOREPORTAGE | Drentse jongeren zetten Statenleden op scherp

ASSEN

Tijdens het Nationaal Jeugddebat Drenthe afgelopen vrijdag in provinciehuis Assen zetten jongeren politici op scherp. Jongeren gingen in debat met verschillende Statenleden.

De provinciale politiek beslist veel voor jongeren. Daarom is het belangrijk dat zij van zich laten horen. De jonge debaters confronteerden tijdens het Jeugddebat onder andere Henk Nijmeijer (GroenLinks), Rudolf Bosch (PvDA), Roy Pruisscher (ChristenUnie) en Ko Vester (SP) met hun meningen over onderwerpen die zij zelf belangrijk vinden. De onderwerpen waren: Drenthe fietsprovincie, Jongeren doen mee in Drenthe, Factory Outlet Center. Van de deelnemende jongeren worden overigens twaalf geselecteerd die doorgaan naar het 22e Nationaal Jeugddebat in maart 2017 in de Tweede Kamer in Den Haag. Het Nationaal Jeugddebat Drenthe wordt georganiseerd door NJR in samenwerking met de provincie Drenthe. Het openingswoord werd verricht door Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar. Lammert Aling maakte de fotoreportage.

Auteur

Albert-Jan Garama