Nationaal Schoolontbijt op recordaantal bassischolen en stadhuizen

REGIO

Een gezond ontbijt is broodnodig, zeker voor kinderen. Om dat te onderstrepen is er jaarlijks Het Nationaal Schoolontbijt. Dit jaar gaan ruim 520.000 kinderen op 2.720 basisscholen in het hele land samen ontbijten. Dat zijn meer kinderen en scholen dan ooit.

Ze krijgen via hun bakker of supermarkt uit de buurt een gezond ontbijtpakket. Bij deze 14e editie van Het Nationaal Schoolontbijt, van 7 tot en met 11 november, ontbijten in 255 gemeenten ook schoolklassen met hun burgemeester op het stadhuis. Een aantal schoolklassen gaat zelfs ontbijten bij een bakker, boer of tuinder.

Naast de ontbijtjes in de klas brengen in 255 gemeenten schoolkinderen hun burgemeester een ontbijt in het stadhuis. Veel van die burgemeesters betalen symbolisch voor hun ontbijtje met een donatie aan Jantje Beton, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt.

De aandacht voor een gezond ontbijt als start van de dag blijft belangrijk. Ontbijten geeft energie, levert belangrijke voedingsstoffen, helpt de stoelgang en laat kinderen minder snel naar ongezonde tussendoortjes grijpen. Bovendien is het natuurlijk heel gezellig om samen te ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt laat dat van 7 tot en met 11 november weer aan heel Nederland zien.


Auteur

Redacteur