Leerlingen CSG Beilen plaatsen zich voor Nationaal Jeugddebat

BEILEN

Leerlingen uit klas 2 en 3 van locatie CSG Beilen hebben onlangs deelgenomen aan het Provinciaal Jeugddebat in het provinciehuis in Assen.

Tijdens het ochtendprogramma leerden de leerlingen in workshops over debatteren en bereidden ze onder leiding van getrainde oud deelnemers een voorstel voor. ’s Middags gingen de leerlingen samen met andere jongeren in een fractie in debat met Statenleden. Mevrouw Van der Laan, docent Nederlands, is erg enthousiast over het Jeugddebat. “Leerlingen van alle niveaus kunnen deelnemen. Dat maakt het Jeugddebat toegankelijk voor een breed publiek. Jongeren communiceren tegenwoordig veel via sociale media. Maar op zo’n dag ontdekken ze de kracht van mondelinge taalvaardigheid.” Aan het einde van het debat werd een aantal enthousiaste deelnemers geselecteerd voor het Nationaal Jeugddebat. Vier leerlingen van locatie CSG Beilen wisten zich te plaatsen. NabaAl-Krady, Marieke Huizenga, Noah Berklou en Jarno Fokkens gaan in maart 2017 samen met jongeren uit de rest van Nederland in Den Haag in debat met Kamerleden die op de kieslijst staan. Voor die tijd zijn er een aantal trainingsdagen en is er een trainingsweekend. Foto van Elly van den Akker.

Auteur

admin