Ontdek de nieuwe natuur rond de Elperstroom

Assen

Nationaal Park Drentsche Aa houdt zondag 6 november onder leiding van Nationaal Park gidsen een wandeling in de nieuwe natuur rond de Elperstroom. De wandeling staat in het teken van de recente natuurontwikkeling in dit gebied.

In 2009 werd de Elperstroom aangewezen als Natura 2000 gebied. Nederlandse natuur die op Europees niveau bijzondere bescherming geniet. In de graslanden langs de beek komen bijzondere planten, vogels en vlinders voor. In de afgelopen jaren is de waterhuishouding in het voordeel van de natuur verbeterd. De diepe ontwatering die in de jaren zestig van de vorige eeuw is uitgevoerd is daarmee een halt toegeroepen. De bovenloop van de beek heeft haar kronkelende loop weer teruggekregen. Aanvang 14.00 uur, start parkeerplaats Zwattepad bereikbaar vanaf de Schoonloërweg (N374 tussen Schoonloo en Elp). Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling.

Auteur

Albert-Jan Garama