Mulimediamaand bij scholen Kids Primair

Assen

Wat vertel jij over jezelf op internet? Mag iedereen ongevraagd filmpjes en foto’s van anderen op bijvoorbeeld Instagram plaatsen? Valt een kwetsend bericht op social media onder pesten? Dit zijn een paar van de vragen die de komende periode centraal staan bij de openbare basisscholen van Kits Primair.

In de maand november starten de leerlingen van groep 7 en 8 met het project ‘mediawijsheid’. Tijdens deze periode leren kinderen om verstandig om te gaan met media. Wat leren de leerlingen? Tijdens het project ervaren de leerlingen de mogelijkheden, maar ook de gevaren van social media. De leerlingen gaan onder andere aan de slag met het schrijven van twitterberichten. Ze krijgen de opdracht een campagneposter te ontwerpen tegen cyberpesten. Ze leren over optische illusies, de online do’s and don’ts en nog veel meer. Kortom: een uitdagend, intensief en veelzijdig programma om de leerlingen mediawijs te maken. Lifestyleleergebied multimedia-educatie Het project is ontwikkeld door Carla Kooistra, leerkracht van de Wenteling in Balinge. Vanwege het enthousiasme van andere collega-scholen is besloten het project op te nemen in het talentontwikkelingsprogramma van Kits Primair, Lifestyle. Lifestyle is een programma dat onderdeel uitmaakt van het onderwijs op alle scholen van Kits Primair. Het stimuleert kinderen hun talenten te ontwikkelen. Multimedia-educatie is één van de vijf Lifestyleleergebieden. Week van de Mediawijsheid Alle scholen van Kits Primair nemen tijdens het project ook deel aan de landelijke Week van de Mediawijsheid. In deze week doen ze mee aan het digitale programma Mediamasters. Dit is een interactieve game voor groep 7 en 8 op het gebied van mediawijsheid. Ellie Nuninga van Veilig Thuis Drenthe komt een gastles bij de scholen verzorgen over het onderwerp. Deze gastlessen worden mede mogelijk gemaakt door het Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Drenthe.

Auteur

Albert-Jan Garama