Hunebed judotoernooi met Kubi Nage

Assen

In Borger was zaterdag het 40-ste Hunebed judotoernooi plaats. Van Judovereniging Kubi Nage uit Westerbork deden Marijn van Beek en Martin Spit mee. Voor deze judoka’s was het de eerste keer dat ze meededen aan een groter toernooi met sterkere tegenstanders.

Marijn zat is een poule met 6 andere judoka’s en liet zich een paar keer verrassen door zijn tegenstander. Hij hervond zijn vorm en won de laatste partij met een houdgreep. Martin zat met 1 andere judoka in een poule. Dit houdt dan in dat beide judoka’s 2 of 3 keer tegen elkaar uit komen totdat er een winnaar is. Martin zette vaak een ippon seo nage in, dat is een schouderworp, die weer door de tegenstander werd overgenomen. Martin werd uiteindelijk tweede in de poule. Tekst en foto Irma Doeleman.

Auteur

Albert-Jan Garama