Cees Drubbel vierde z’n 70e verjaardag met expositie

Assen

Afgelopen weekend vierde kunstschilder Cees Drubbel uit Annen zijn 70e verjaardag met een grote overzichtstentoonstelling op drie locaties: de Magnuskerk en galerie/museum Musch in Anloo en zijn eigen atelier/galerie De Strubbel in Annen.

Een ooggetuigenverslag: Tijdens de feestelijke opening stroomde galerie/museum Musch vol met genodigden en belangstellenden. Cees zelf heette iedereen welkom en sprak kort over zijn werk, de opening werd gedaan door Jan Dijkema, voorzitter van de internationale schaatsunie ISU; hij is al jaren groot bewonderaar van het werk van Cees. De aanwezigen genoten van het veelzijdige werk op alle drie locaties. En de belangstelling bleef: gedurende het hele weekend mochten Cees en zijn echtgenote Milly honderden mensen verwelkomen. Een geweldig succes. In de Magnuskerk in Anloo genoot het publiek van 70 observaties vanuit Cees’ eigen woning, een persoonlijk document dat een beeld geeft van dezelfde plek door de jaren en de seizoenen heen. Eveneens in de Magnuskerk 70 impulsieve, intuïtieve abstracte werken op groot formaat papier. Eén van de bezoekers, een kunstkenner/genieter uit Limburg, kwam op zaterdagmiddag voor een 3e keer de kerk binnen: hij wilde nog es kijken, nog een keer beleven en genieten. Hij liet de naam van Monet vallen en vergeleek het werk van Cees met deze grote schilder. Dat Cees met zijn manier van kijken en schilderen in de voetsporen treedt van Monet wist deze bezoeker niet. In galerie/museum Musch kon men genieten van 70 gevarieerde landschappen, werken uit diverse grote projecten, zoals zijn bekende ‘dorpentocht’ door de gemeente Aa en Hunze. In zijn eigen atelier/galerie De Strubbel aan de Schipborgerweg in Annen, waren 70 ‘verschilderijen’ te bezichtigen. De term ‘verschilderijen’ duidt op het feit dat Cees Drubbel het niet in één stijl zoekt, maar zonder bijbedoelingen het ‘verschil’ wil maken. Hier vierde Cees z’n verjaardag en kon de bezoeker, naast van al het fraais, genieten van een hapje en een drankje om hiermee de jarige te feliciteren. Sprekend namens veel van de aanwezigen feliciteer ik Cees Drubbel met deze prachtige expositie. En wens ik hem nog vele jaren toe.

Auteur

Albert-Jan Garama