Provinciale kampioenen, NK Tickets en podiumplaatsen voor Twirlstars Gasselte

Assen

De leden van Twirlstars Gasselte hebben zaterdag meegedaan aan de Provinciale Kampioenschappen van de Muziekbond Groningen/Drenthe (MGD).

Na een lange dag vond de prijsuitreiking plaats en een plek op het podium + de vereiste punten gaven recht op een NK ticket. Maar liefst 5 optredens van Twirlstars Gasselte behaalden een NK Ticket. Team B bestaande uit Daphne Lahuis, Karen Luis, Marit en Kirsten Oosterhuis en Jasmijn van der Heide werden eerste in hun categorie en bemachtigde een NK ticket voor het NK in Waalwijk. Kirsten Oosterhuis deed naast het team ook mee met twee solistische optredens en behaalde daarmee een derde plek en een eerste plek waarbij zij zich ook kampioen van Groningen en Drenthe mag noemen. Beide plaatsen geven recht op het NK in Waalwijk. Jasmijn van der Heide werd ook kampioen bij de sterparade en mag ook naar het NK in Waalwijk. Marit Oosterhuis deed voor het eerst mee en werd eerste in de categorie en mag zich ook kampioen noemen. Het duo bestaande uit Josefine van der Linden en Yvette Venema werden derde met hun show en mogen naar het NK in Stadskanaal. Naast hun duo dance twirl deden zij ook mee met duo twirl en werden eerste in hun categorie en mogen zich ook kampioen van Groningen en Drenthe noemen. Met deze show kunnen zij zich ook nog plaatsen voor de Champions Trophy in België. Het ensemble bestaande uit Josefine, Yvette, Karen en Celia van Rein werden derde in de categorie en mogen helaas net niet naar het NK. Karen deed tevens mee met haar solo 1 baton en werd hiermee tweede en kan zich nog plaatsen voor de Champions Trophy. Alle meiden gefeliciteerd met jullie resultaten en op naar het NK in Waalwijk en Stadskanaal die in de maand december plaats vinden.

Auteur

Albert-Jan Garama