Paddenstoelenexcursie landgoed Vossenberg

Assen

Stichting Het Drentse Landschap heeft samen met Natuurpresentaties, op zaterdag 5 november van 13.30 tot 16.00 uur een paddenstoelenexcursie over landgoed Vossenberg (bij Wijster). Kosten: euro 8. Aanmelden is noodzakelijk en kan via 06-1978 2091. Na aanmelding wordt de exacte startlocatie (omgeving Wijster) toegestuurd.

Het begin van oktober was vrij droog, hierdoor waren er op verschillende plekken veel minder paddenstoelen te zien dan gebruikelijk. Nu het natter is, is de kans om mooie en bijzondere paddenstoelen te zien véél groter. Daarom gaan we dit keer wandelen over landgoed Vossenberg. Eens een productiebos en nu ontwikkelt tot natuurpareltje met bos, heide en vennen. Later in de herfst zijn de russula’s bijna verdwenen maar groene schelpzwammen pronken nu met hun bizarre hoeden. Roze berkenrussula Foto Kees Boele.

Auteur

Albert-Jan Garama