Opening STAP, Oud-Oranje en Op Stap Theater

ASSEN

De kostuumcentrale van STAP Drenthe, de Stichting Oud-Oranje en het Op Stap theater zal 4 november worden geopend in de oude brandweerkazerne aan de Collardslaan 25 te Assen. Deze drie instellingen zullen gezamenlijk verder gaan in dit pand, waarbij hun activiteiten elkaar zullen ondersteunen.

Vanaf 17.00 uur worden de gasten voor deze opening verwacht. Waarna om 17.45 een spectaculaire opening zal plaats vinden met medewerking van De Brandweer van Assen. Het instituut De Kostuumcentrale bestaat al sinds 1927, en is vanaf 1929 een onderdeel geweest van Opbouw Drenthe. Van 1978 tot 1988 is de kostuumcentrale beheerd door de Culturele raad van Drenthe. Waarna in 1988 de Kostuumcentrale onder de naam STAP Drenthe is door gegaan. Eerst was STAP gevestigd aan de Oosterhoutstraat, maar door ruimte gebrek is er in 1996 verhuisd naar de Collardslaan. De toenmalige opening was op 2 november 1996. Promens-care heeft het bedrijf van 2008 tot januari 2015 gerund, met medewerkers met een beperking.

STAP Drenthe heeft, met Stichting Oud-Oranje en het Op Stap theater, toch weer het de uitdaging aanvaard om verder te gaan met dit bedrijf. Precies 20 jaar na de eerste opening gaan we weer officieel van start met deze opening.


Auteur

Redacteur