Nederland Leest over democratie in Bibliotheek Assen

ASSEN

Nederland Leest staat dit jaar in het teken van democratie. De Bibliotheek, als centrum van ontmoeting en debat, daagt haar leden gedurende de maand november uit om niet alleen te lezen, maar ook te debatteren over dit onderwerp. Dit kan tijdens programma’s als de Derde Dinsdag, Kolkende Taal en Nieuws op Tafel die deze maand in het teken van democratie staan.

De Derde Dinsdag van 15 november heeft democratie als onderwerp. Niemand minder dan Femke Halsema geeft deze avond een boeiende kijk achter de schermen van de politieke werkelijkheid, memoreert bijzondere anekdotes en weet haar publiek van minuut tot minuut te boeien met haar ervaringen tijdens een bijzondere politieke loopbaan in roerige tijden. Ook tijdens het talkshowprogramma Kolkende Taal wordt er aandacht besteed aan dit thema. Onder andere Dominique van de Heyde en Annet de Jong zijn hierbij te gast.

Donderdagavond 17 november vindt tot slot de tweede editie van het actuele nieuwe programma ‘Nieuws op Tafel’ plaats. Tijdens dit programma worden de achtergronden van het nieuws uit de regio onderzocht, besproken, bezongen en van commentaar voorzien. Tickets voor de drie programma’s zijn te reserveren via bibliotheekassen.nl.


Auteur

Redacteur