Maximale score voor darters Marsdijkhal 1

Assen

De Asser darters van Marsdijkhal 1 hebben donderdagavond uitstekende zaken gedaan in de Eredivisie. De clubgenoten van Marsdijkhal 6 werden met 9-0 verslagen.

Voorafgaand aan de wedstrijd was duidelijk: de darters van Marsdijkhal 1 moesten een ruime zege boeken om de koppositie in de Eredivisie te behouden. Bennie Lunshof gaf in de openingspartij direct het goede voorbeeld door met 3-0 te winnen. Dennis Jonkman en Peter Marissen volgden met twee 3-1 overwinningen, waarna Frank Andringa de 4-0 tussenstand op het bord wist te zetten. In de eerste koppelpartij gingen Marissen en de ingevallen Armando Slotboom door met waarmee Marsdijkhal 1 bezig was: winnen. Daarmee was de eindzege al binnen. Maar omdat elke winstpartij een punt oplevert, kon er door Team 1 geen gas worden teruggenomen. Het duo Andringa/Lunshof liet er geen gras over groeien door tweemaal met 3-0 te winnen en ook Marissen en Slotboom wonnen hun tweede koppelpartij met de maximale score. Ook in de afsluitende teamgame lieten de darters van Marsdijkhal 1 zien een maatje te groot te zijn voor hun tegenstander. Dankzij de 9-0 zege gaan de Assenaren nog steeds ongeslagen aan de leiding in de Eredivisie.

Auteur

Albert-Jan Garama