Wethouder Wiersema opent nieuwe pand Vaart Welzijn

ASSEN

Vaart Welzijn opende vandaag (27 oktober) officieel de deuren van het nieuwe pand aan het Apollopad 5. Samen met de directeur van Vaart Welzijn Henny Luppes, doopte wethouder Ruud Wiersma het nieuwe pand symbolisch door het stukslaan van een fles champagne tegen de gevel. Daarbij wenste Wiersema de welzijnsorganisatie een behouden Vaart toe.

De wethouder sprak zijn tevredenheid uit over hoe de organisatie inmiddels zijn plek in de dorpen en wijken van Assen heeft ingenomen. En daarin op zeer professionele wijze de burgers van Assen op vele wijzen ondersteunt en hulp biedt. Wiersma sloot af met de woorden “Vaart Welzijn heeft niet alleen vandaag openhuis, maar hier staat de deur elke dag voor iedereen open.”

De open dag was niet onopgemerkt gebleven, vele nieuwsgierige buurtbewoners, jonge gezinnen, ouderen, samenwerkingspartners en andere geïnteresseerden waren aanwezig.

Bezoekers konden op een verrassende en interactieve wijze kennismaken met de verschillende onderdelen van Vaart Welzijn. Er waren diverse activiteiten georganiseerd zoals een budgetspel wat gespeeld kon worden en ‘smoothie-fietsen’; waarbij je zelf een blender in beweging kon zetten door te trappen. Zo stond er in een handomdraai, met een beetje gezonde inspanning, een gezond drankje op tafel.

Ook stonden de medewerkers van Vaart klaar om informatie te geven op het gebied van jongeren, opvoedondersteuning, financiën, ouderen, leefstijl, sport, vrijwilligers en mantelzorg.


Auteur

Redacteur