MetaForum-themamaand Rusland en Europa

ASSEN

November staat wat MetaForum Assen betreft in het teken van de verschuivende verhouding tussen Rusland en Europa.

De associatie van acht organisaties in Assen, die actief zijn op het gebied van cultuur en debat, organiseert op vrijdag 18 november bij Kunstplaza Schurer (bovenste etage Warenhuis Vanderveen) een thema-avond waar de bekende cultuurhistoricus, essayist en publicist Thomas von der Dunk spreekt. Na zijn inleiding ‘Rusland en Europa: vrienden of vijanden?’ vindt er een debat plaats onder leiding van statenlid Ralph du Long. Het programma begint om 19.30 uur. De zaal is open om 19.00 uur.

MetaForum-leden Odd Fellows Assen / Stroomdalloge en Boekhandel Van der Velde organiseren in november ook activiteiten die in het teken staan van Rusland. Zo organiseert Odd Fellows Assen / Stroomdalloge samen met stichting DEMMA op donderdag 3 november om 20.00 uur in het Odd Fellow huis in Assen lezingen met Russische sprekers onder de titel ‘Meet the Russians; a dialogue in friendship’. Op vrijdag 11 november vanaf 13.00 uur organiseert de jubilerende (25 jaar) stichting DEMMA, ondersteund door Odd fellows / Stroomdalloge, een feestelijke culturele Russische matinee met muziek, lezingen, Russian tea en toegang tot de tentoonstelling ‘Peredvizhniki’. Bij Boekhandel Van der Velde houdt de vertaler van de boeken van Konstantin Paustovski, Wim Hartog, op dinsdag 22 november om 19.30 uur een lezing over het werk van deze grote Russische schrijver. Op vrijdag 18 november vindt om 18.30 uur in Kunstplaza Schurer een thema-avond plaats. Cultuurhistoricus, essayist en publicist Thomas von der Dunk houdt een inleiding ‘Rusland en Europa: vrienden of vijanden?’, waarna er ruimte is voor debat met de aanwezigen. Op www.metaforumassen.nl staat meer informatie. In MetaForum werken samen: Humanistisch Verbond, Boekhandel Van der Velde, De Verdieping, Europa’s Rafelende Randen, Odd Fellows Assen / Stroomdalloge, Stedelijk Museum Assen, Tegenlicht Meet Up Assen en Zin-in-Zondag.


Auteur

Redacteur