Amadeuskoor zingt Ein deutsches Requiem

BEILEN

Het Amadeuskoor onder leiding van dirigent Bert Lammers geeft op zaterdag 26 november een uitvoering van “Ein deutsches Requiem” van Johannes Brahms. Dit indrukwekkende koorwerk uit de 19e eeuw wordt uitgevoerd in de Pauluskerk in Beilen.

De Stichting Ko-or Producties heeft als solisten uitgenodigd Hieke Meppelink – sopraan en Matthijs Mesdag – bariton. Hieke zal de solo zingen in het vijfde deel “Ihr habt nun Traurigkeit”. Zij wordt hier begeleid door het koor welke zingt “ Ich will euch Trösten”. Hieke is geen onbekende in Beilen, eerder zong zij in een uitvoering van Die Schöpfung. Matthijs Mesdag – bariton, ook geen onbekende in Beilen, zingt in deel drie en deel zes de solofragmenten.

Een vaste waarde tijdens de concerten is het begeleidingsorkest Ensemble Conservatoire. Dit jaar gaat het orkest ook zelfstandig een werk uitvoeren. Ook van Johannes Brahms worden de Variaties op een thema van Haydn op. 56a uitgevoerd.

Kaarten verkrijgbaar bij Boekhandel Het Logboek aan de Brinkstraat in Beilen en via info@ko-or. nl. De kaarten kosten euro 26,50 inclusief consumptie. Voor meer informatie zie website www.ko-or.nl.


Auteur

Redacteur