Tip van de programmeur met Annelies Klunder

Assen

Annelies Klunder van Theater De Nieuwe Kolk Assen licht een tip van de sluier over theatervoorstelling 'Zwart-wit'.

ASSEN Een rustig dorpje, waar alle dagen hetzelfde zijn. Daar wonen Helene en Jacques. Alles gaat z'n gangetje. Tot er opeens iets gestreepts door de straten galoppeert. Wat is dat nu, een zebra? Wat moeten ze daar nou mee? Er komen meer zebra's. Er moet wat gebeuren. Zwart-wit Hoe ga je om met verandering? Een groots thema dat regisseuse en artistiek leider Noël Fischer van het gerenommeerde gezelschap NT Jong fantasievol heeft uitgewerkt in een theatervoorstelling Zebra Zebra voor kinderen vanaf 5 jaar. Ze baseerde haar voorstelling op het toneelstuk Le Rhinocéros van Eugène Ionesco. Daarin zijn het wilde rinosaurussen die de orde verstoren. Fischer koos voor de meer aaibare zebra. Alles in de voorstelling is trouwens zwart-wit, net als de zebra's. Fischer: ,,De vloer, het decor en zelfs de dorpsbewoners zijn zwart-wit. Of dat saai is? Absoluut niet! Er is ontzettend veel te zien. Op de achterwand bijvoorbeeld zijn live projecties te zien, waardoor van alles wat op het toneel gebeurt wordt vergroot. We gebruiken verschillende technieken om een levend stripverhaal te maken. En de kostuums zijn een feest op zich!" Niet voor niets heeft de voorstelling veelsterrenrecensies gekregen en de Zilveren Krekel gewonnen, de prijs voor mooiste jeugdtheatervoorstelling van het seizoen. Te zien in Theater De Nieuwe Kolk, zondag 30 oktober 14.00 uur. Annelies Klunder, Artistiek leider Theater De Nieuwe Kolk

Auteur

Albert-Jan Garama