Jazz Club Assen met Autumn Jazz

ASSEN

Jazz Club Assen heeft 5 november voor de 21e keer in successie het jaarlijkse mini-festival Autumn Jazz.

Op de bovenverdieping van Hotel van der Valk, Assen kan men genieten van jazzmuziek in uiteenlopende stijlen, vertolkt door zowel jonge getalenteerde musici als muzikanten met een rijk verleden in de Nederlandse jazzgeschiedenis

Allereerst het quintet van de Groningse jazz zangeres Celine Brugman, in recensies beschreven als een vrouw met een stem waarop je kunt leunen mdet het vermogen een “jazzy “ gevoel op haar toehoorders over te brengen.

Ook zanger Willem de Beer is een groot talent. Samen met zijn combo The Jazz Category brengt hij een prachtige combinatie van swing, funk, ballads en klassieke nummers uit het repertoire van zijn grote inspiratietoren Mel Tormé en Kurt Elling.

Het in 2014 opgerichte combo Vintage Five bestaat uit musici die al vele jaren tot de top in de Groningse jazzwereld behoren. Onder het motto “Vintage Five keeps Classic Jazz & Blues Alive” heeft men grote krakers uit de rijke historie van de klassieke jazz en blues in een nieuw jasje gestoken en worden deze met veel verve aan het publiek ten gehore gebracht

Het grote podium in de Diamond Room wordt ingenomen door de Andors Jazzband, die luisteraars terugbrengt naar de jaren 20 en 30 uit de vorige eeuw, de Roaring Twenties toen de Hot Dance Jazz tot geweldige bloei kwam met als exponenten de big bands van Fletcher Henderson en Duke Ellington .

Aanvang 20.00 uur, entree euro 20.


Auteur

Redacteur