Harpeth Rising in De Amer

AMEN

Jordana Greenberg (viool, zang), Rebecca Reed-Lunn (banjo, zang) en Maria Di Meglio (cello, zang) genoten een klassieke opleiding, maar al jammend vonden ze elkaar in het trio Harpeth Rising.

Daarmee sloegen ze een geheel andere weg in dan hun klassieke studie zou doen vermoeden. De naam ontleende het trio aan de Harpeth, een kleine, krachtige rivier, die in Tennessee de Mississippi voedt. Oorspronkelijk telde de band ook twee mannen, trommelaar Chris Burgess en Jordana’s vader, de singer-songwriter David Greenberg, maar daar werd afscheid van genomen om als vrouwenband verder te gaan.

De muziek van Harpeth Rising kenmerkt zich door driestemmige harmonieën en een soulvolle mix van folk, ‘newgrass’, rock, pop en klassiek. De band speelt eigen nummers, maar geeft ook een speciale draai aan covers. Jordana, Rebecca en Maria zetten hun hele emotionele en culture bagage en hun viruositeit in. Dat levert, met een verwijzing naar de naam Harpeth Rising, een muziekmix op die doet denken aan het stromende water van een steeds veranderende rivier.

Vrijdag 4 november, 20.00 uur. Entree euro 17,50. Reserveren via 06-83225680.


Auteur

Redacteur