BJ Baartmans Trio Wild Verband in De Amer

Assen

Jarenlang schreef BJ Baartmans (1965) over een breed scala aan onderwerpen in het Engels. Pas toen hij 49 werd ging hij, naar eigen zeggen als vanzelf, over in het schrijven van Nederlands repertoire.

Maar voordat hij die stap maakte had BJ (Bart-Jan) Baartmans al een heel muzikaal leven achter zich, die begon toen hij een jaar of vijftien was. Hij speelde gitaar, maar was toen ook al als tekstschrijver actief. Baartmans speelde met allerlei binnen- en buitenlands muzikanten, was ook solo en als producer actief en is een veelgevraagde sessiemuzikant. Een opsomming van al zijn activiteiten zou een ellenlange lijst opleveren. BJ Baartmans (elektrische - slide - gitaar, zang) komt zondagmiddag 6 november naar De Amer in Amen in het gezelschap van Mike Roelofs (Hammond B3, zang) en Sjoerd van Bommel (drums, zang). Het trio treedt op onder de naam BJ’s Wild Verband Trio. Met Roelofs en Van Bommel heeft Baartmans al jaren samengewerkt. Zij waren onder andere sessiemuzikanten bij de opnamen van zijn soloalbums. Gezien de achtergrond van BJ Baartmans is het niet verwonderlijk dat zijn Wild Verband een tweetalig repertoire brengt. Ook het album Later dat hij samen met Roelofs en Van Bommel in 2015 maakte is in twee talen opgenomen en zowel in het Nederlands als in het Engels verkrijgbaar. Aanvang 14.00 uur. Reserveren via 06-83225680.

Auteur

Albert-Jan Garama