Nederland Leest; de Bieb deelt uit

Assen

Nederland Leest zet dit jaar niet één boek centraal, maar een thema, en wel: democratie. De campagne wil Nederland niet alleen aan het lezen zetten, maar ook aan het debatteren. Er zijn drie boeken gekozen, die de hele maand november door de bibliotheken worden uitgedeeld aan hun leden (zolang de voorraad strekt).

Men dient eerst een mening te geven over een aantal stellingen over democratie. Dit kan op de site van de Bibliotheek. Met de vervolgens gekregen ophaalherinnering (digitaal of uitgeprint) kan men een boek naar keuze afhalen. De stellingen kunnen ook op de computer in de bibliotheek worden beantwoord. Er is keus uit een klassieker, een mooi liefdesverhaal of een lekkere thriller. De boeken waaruit gekozen kan worden zijn: Heer van de vliegen van William Golding. Liefde en schaduw van Isabelle Allende en Morten van Anna Levander. Op woensdag 30 november organiseren bibliotheken in samenwerking met het Nederlands Debat Instituut grote slotdebatten waarin heel Nederland kan meepraten.

Auteur

Albert-Jan Garama