Dr. Nassau College Beilen zet in op Toptalent in Technologie met Bèta Challenge Program

Assen

Met ingang van dit schooljaar krijgen alle leerlingen op het Dr. Nassau College in Beilen technologieonderwijs aangeboden. Voor leerlingen havo en vwo gebeurde dit al via het Technasium en sinds dit jaar doen de mavo- en de mavo+ leerlingen mee aan het zogenaamde Bèta Challenge Program.

Vestigingsmanager Katja Woltjes is zeer tevreden met deze ontwikkeling: “We hadden al heel positieve ervaringen met het Technasium op onze havo- en vwo-afdeling en we waren op zoek naar eenzelfde type onderwijs voor onze mavoleerlingen. Dat hebben we gevonden in het Bèta Challenge Program. Als een van de weinige scholen in Drenthe bieden wij dit Bèta Challenge Program dit schooljaar aan.” Het Dr. Nassau College in Beilen is een school voor mavo, havo en vwo. Leerlingen van de school krijgen, naast de reguliere vakken, extra’s op het gebied van Techniek, Kunst & Cultuur en Sport aangeboden. “Door die extra’s aan te bieden, krijgen leerlingen de kans om uit te vinden waar ze goed in zijn en wat zij leuk vinden. Bovendien leren zij door de werkwijze belangrijke vaardigheden aan die zij in hun vervolgstudie en werk goed kunnen gebruiken. Denk aan presentatievaardigheden, maar ze leren ook processen overzien.” Tijdens het Kleintje Open Huis van 1 november aanstaande kunnen basisschoolleerlingen en hun ouders al hun vragen over dit programma en de andere lesprogramma’s stellen aan de medewerkers en leerlingen van de school. De school is die avond geopend van 19.30 tot 21.00 uur.

Auteur

Albert-Jan Garama