Vanboeijen opent nieuwe woon- en dagbestedingslocatie voor volwassenen en ouderen

Assen

Op vrijdag 28 oktober 2016 wordt aan het Terreplein in Assen, in de wijk Kloosterveen, een nieuwe locatie van Vanboeijen geopend. In de nieuw gebouwde locatie wonen 32 bewoners. Een aantal van hen heeft ook dagbesteding op de nieuwe locatie.

Bij Vanboeijen staat de samenwerking tussen cliënten, hun familie en de medewerkers centraal. Alle plannen zijn dan ook samen uitgewerkt, wat geresulteerd heeft in een uniek appartement voor elke bewoner, ingericht naar zijn/haar eigen wensen en mogelijkheden. Het gebouw bestaat uit 32 appartementen, verdeeld over twee woonlagen. De appartementen zijn onderverdeeld in vier woningen. Elke woning heeft een gezamenlijke huiskamer en een buitenruimte. Het gebouw biedt naast wonen ook de mogelijkheid voor dagbesteding aan huis. Hiervan maken enkele bewoners gebruik. Het gebouw is levensloop bestendig gebouwd en biedt daardoor ruimte aan een gevarieerde doelgroep. De bewoners Voor de bewoners is de omgeving vertrouwd, zij woonden vóór de verhuizing op een andere locatie in de wijk Kloosterveen. De leeftijd, beperking en mogelijkheden van de bewoners is zeer uiteenlopend. Deze nieuwe woning past beter bij hun zorgvraag. De meeste van hen hebben naast een verstandelijke beperking vaak ook fysieke handicaps en ouderdomsproblematiek. Een aantal bewoners heeft dagbesteding op de locatie, de andere bewoners houden hun vertrouwde dagbesteding in MFA Kloosterveste, op de kinderboerderij in Marsdijk of op het terrein van Park Diepstroeten. Participeren in de samenleving Het gebouw aan het Terreplein ligt dicht tegen het winkelcentrum en het wijkcentrum Kloosterveste aan. Dit geeft de bewoners de mogelijkheid om gebruik te maken van de faciliteiten en activiteiten die de wijk biedt, wat de participatie in de samenleving vergroot. Op 13 september jl is het pand al door de nieuwe bewoners in gebruik genomen Op vrijdag 28 oktober 2016 wordt de nieuwe locatie officieel geopend. Om 15:30 uur vindt de feestelijke openingshandeling plaats.

Auteur

Albert-Jan Garama