Dorpendag toont kracht Drentse platteland

HOOGHALEN

BOKD, dé vereniging voor dorpsbelangen en dorpshuizen, heeft 29 oktober de eerste Drentse Dorpendag.

Drentse dorpen tonen die dag wat ze met eigen kracht van de grond krijgen. Een duurzaam dorpshuis, snel internet, een eigen dorpsbos of een loket voor zorg en welzijn. Het zijn maar enkele van de projecten die actieve en ondernemende dorpen en dorpshuizen zoal organiseren. Tijdens de Dorpendag vertellen initiatiefnemers uit de dorpen zelf hoe ze tot deze prachtige projecten zijn gekomen.

Het dorp Hooghalen vormt het decor van deze dag. Sprekers uit alle hoeken van Drenthe zullen hun verhaal vertellen. Daarnaast zijn er enkele inspirerende colleges te volgen. De dag is vrij toegankelijk voor iedereen die betrokken is bij de leefbaarheid van het Drentse platteland. Aanmelden kan via de website van BOKD. Daar staat ook meer informatie over het programma.


Auteur

Redacteur