SKOT met Teddy Bear Toss

VRIES

Kringloopwinkel Vries spaart vanaf 25 oktober tot en met 5 november teddyberen en pluche beesten voor Beatrix Kinderziekenhuis UMCG Groningen.

Zondag 6 november is het zover. De Groninger IJshockey Stichting (GIJS) organiseert in samenwerking met de welzijnsorganisatie Stichting Kringloop Organisatie Tynaarlo (SKOT) een Teddy Bear Toss. Een Teddy Bear Toss is een overgewaaid liefdadigheidsfenomeen uit het Noord-Amerikaanse ijshockey. De toeschouwers gooien na de eerste goal van de thuisploeg massaal teddyberen en andere pluche beesten op het ijs die nadien worden geschonken aan kinderziekenhuizen en hulporganisaties. De Teddy Bear Toss gaat plaatsvinden tijdens de eerste thuiswedstrijd van GIJS op 6 november in Sportcentrum Kardinge Groningen. Na het eerste gescoorde GIJS-doelpunt mag het publiek een pluche beest op het ijs gooien. Geef je oude teddyberen en pluche beesten aan het Beatrix Kinderziekenhuis UMCG Groningen. Vanaf 25 oktober tot en met 5 november mag je ze inleveren bij de kringloopwinkel in Vries. Zie ook www.kringloopwinkelvries.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama