P8–2016: Roy Haak: ,,Ja ik had er voor getekend!"

Assen

Roy Haak de 16 jarige jonge, Westerborker autocoureur die op 3 april dit jaar zijn race debuut maakte in de ACNN (Autosport-Competitie-Noord-Nederland) races op het TT Circuit Assen sloot op 16 oktober in het Duitse Meppen af met een achtste plaats in het PTC Kampioenschap van de ACNN.

Roy, als ze dat mij dat hadden verteld toen ik vorig jaar (toen nog maar 15jaar) november in mijn drie daagse KNAF(Koningklijke-Nederlandse-Autosport-Federatie) racecursus licentie haalde had ik er voor getekend hoor. Roy Haak kwam dit seizoen uit in de PTC Klasse, een merken raceklasse (Peugeot107, Toyota Ayco, en Citroën C1) dus alle gelijkwaardig waar alle racewagens zijn voorzien van de zelfde banden, velgen, onderstel, en verzegelde getunde motor, enzovoort. Roy die voor het weekend van 15 november eigenlijk nog blij was dat op dat moment plaats elf stond en dit graag wilde vasthouden, stond dan ook te kijken dat hij naar de achtste plaats was opgeschoven. Nee, een podium plek zat er dit jaar net niet in, maar het team Willem van Dalen racing Westerbork kijkt terug op een geslaagd raceseizoen. Roy sluit zijn seizoen af met een speciale feestelijke trackdag op zondag 6 november op het TT circuit waar hij zijn Sponsors en vrienden van het team eventueel een rondje met hem mee kunnen rijden in zijn bolide. Foto Gerrit Menning.

Auteur

Albert-Jan Garama