Jubileumconcert Vrouwenkoor Cantabile

Assen

Iets meer dan 20 jaar geleden begon het met een aantal zangleerlingen van Gerrit Jan Rutgers, docent klassieke zang aan de muziekschool Hoogeveen en het ICO in Assen.

De vrouwen hadden veel plezier in het samen zingen tijdens de projecten die door de muziekscholen gezamenlijk werden georganiseerd, dus toen werd het idee opgevat om een vrouwenkoor te beginnen. Zo geschiedde, rond 1995. Inmiddels zijn we 20 jaar verder, staat het koor nog steeds onder leiding van dirigent Gerrit Jan Rutgers en wordt het jubileum gevierd met datgene waar Cantabile goed in is: zingen. Het jubileumconcert wordt gehouden in de Hoofdstraatkerk in Hoogeveen op vrijdagavond 28 oktober om 20.00 uur. Op het programma staan werken van klassieke componisten zoals Rheinberger, Fauré, Mendelssohn en Rutter, die twee-, drie- of vierstemmig worden uitgevoerd. Ooit zelf haar zangcarrière begonnen met zangles bij Gerrit Jan Rutgers, zal de bekende Hoogeveense sopraan Judith Sportel als soliste schitteren tijdens het concert. Voor de begeleiding tekenen Nettie Vening op piano, Henk de Vries op orgel en Cynthia van Leeuwen op hobo. Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop bij keurslager Drent (Het Haagje 36, Hoogeveen), Hermanda Streutker (tel. 06-18065678) of via www.vrouwenkoorcantabile.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama