CBS De Wegwijzer in actie voor school in Suriname

WESTERBORK

Leerlingen van CBS De Wegwijzer houden 27 oktober een sponsorloop. De opbrengst van deze actie is voor de aanschaf van schoolmaterialen voor de school in het dorpje Dan in Suriname.

Eén van de leerlingen van De Wegwijzer, Olivier Bus, is daar geweest en is geschrokken van de armoedige omstandigheden van de school. Eigenlijk heeft de school een gebrek aan alle schoolbenodigdheden. Op initiatief van Olivier komen elle leerlingen in actie om geld in te zamelen met een sponsorloop.

Tijdens de weekopening van maandag 10 oktober heeft Olivier Bus uit groep 8 het een en ander verteld aan de hand van foto’s en filmpjes. Hij vertelde: ‘In het binnenland van Suriname zijn alleen dorpen te vinden langs de rivieren. De rivier is de levensader in het binnenland: om van het ene naar het andere dorp te kunnen komen, heb je de rivier nodig. In het dorp Dan staat een school, waar kinderen uit meerdere dorpen naar toe gaan.

’s Ochtends komen ze aan met de korjaal, dat is een eenvoudige boot, en ’s middags gaan de kinderen weer met de boot terug naar hun eigen dorp. Toen ik zelf daar was zag ik dat de er voor drie kindjes maar één pen was om mee te schrijven en dat ze geen boeken hadden. Ze hebben dus te weinig materialen in school. Nu heb ik aangeboden te willen helpen en zijn er al veel mensen op hun eigen manier geld aan het inzamelen. Het schoolhoofd heeft aangegeven waar gebrek aan is en wat haar wensen zijn. Al die materialen worden in Paramaribo, de hoofdstad van Suriname, aangeschaft ‘.

De leerlingen en het schoolteam van De Wegwijzer ondersteunen dit initiatief van harte en zo ontstond het idee om een sponsorloop te organiseren. Alle leerlingen van groep 1 tot en met 8 zijn op pad gegaan om sponsoren te vinden. De school hoopt donderdag op een mooie opbrengst voor de school te Dan in Suriname.

Op de foto Olivier Bus tijdens zijn presentatie in de weekopening.


Auteur

Redacteur