Rousseau-lezing in Westerbork

WESTERBORK

De Independent Order of Odd Fellows is een bijna twee eeuwen oude Orde, met loges over de gehele wereld, ook in Nederland.

Een Odd Fellow-loge kan kort en bondig worden omschreven als een soort herensociëteit, gevat in een oude traditie en met meer diepgang dan een borrelclub. De leden streven naar verbetering van de maatschappij, vooral in hun eigen omgeving, naar onderlinge vriendschap en naar verdieping en zingeving. De Odd Fellows hebben nu een openbare lezing met discussie georganiseerd, die zal worden gehouden op vrijdagavond 28 oktober in Westerbork. De lezing is vrij toegankelijk voor iedereen.

Spreker is prof. dr. Gerhard Hoogers, hoogleraar aan de universiteiten van Groningen en Oldenburg. Hij zal in Westerbork ingaan op de denkwereld van Jean-Jacques Rousseau (1712-1778), de bekende Franse schrijver en filosoof, die werd beïnvloed door Verlichting en Romantiek. Rousseau ontwikkelde gedachten over de ideale staatsvorm. Verder gaat hij in op de actualiteit van het gedachtegoed van Rousseau in onze tijd. De lezing zal daarom mede in het teken staan van de komende Tweede Kamerverkiezingen.

Voorafgaand aan de lezing is er gelegenheid om deel te nemen aan een (stamppot)buffetmaaltijd. Aanvang 18.00 uur. Kosten euro 15. Aanmelden voor de maaltijd per e-mail via bodggm@oddfellows.nl of telefonisch via 0593-331370. De lezing kan gratis worden bijgewoond: entree vanaf 19:45 uur, aanvang 20:00 uur. Zalencentrum Meursinge, Hoofdstraat 48 Westerbork.


Auteur

Redacteur