Cinebieb Smilde draait ‘Publieke Werken’

SMILDE

Cinebieb draait ‘Publieke werken’, de beste boekverfilming van het afgelopen jaar.

Het is 1888, een vioolbouwer, Vedder, moet het veldruimen als zijn huisje, gelegen tegenover het net opgeleverde Centraal Station van Amsterdam, moet wijken voor het geplande Victoria Hotel. Zijn neef Anijs, apotheker te Hoogeveen, heeft zich door ongeoorloofd medisch handelen in de nesten gewerkt en zoekt een uitweg, voor zichzelf, maar ook voor een groep arme turfstekers die hij een toekomst in Amerika belooft.

De film is gebaseerd op de succesroman van Thomas Rosenboom uit 1999, en werd gemaakt met een voor Nederlandse begrippen opvallend groot budget van zes miljoen euro. Goede Cast, geweldig decor, een lust voor het oog. Bibliotheek Smilde, 4 november 20.00 uur. Kon. Juliana straat 65 Smilde. Telefoon 088 012865, info@bibliotheeksmilde.nl. Reserveren is aanbevolen. Cinebieb is een samenwerking van CRAS en de Bibliotheek.


Auteur

Redacteur