Tentoonstelling over zingevingsfoto’s van Dit geeft zin

ASSEN

Stel dat je één foto mocht maken van dat wat echt zin geeft aan jouw leven, wat zou je dan op de foto zetten? Die vraag staat centraal bij het project rondom de Zincamera dat vorig jaar juni na een succesvolle crowdfundingscampagne via www.geloofinjeproject.nl van start ging, een initiatief van Nijmegenaar Thomas Hontelez en de Franciscaanse Beweging. Op 12 november opent een tentoonstelling rondom dit project in Assen.

‘Na de succesvolle crowdfunding kon ik twee camera’s kopen’ zegt Thomas Hontelez, ‘Inmiddels zwerven ze al meer dan een jaar door het land en zijn er ruim 60 foto’s binnen gekomen. Het is leuk om te zien dat het project nog steeds loopt.’ Zo goed zelfs dat er al van verschillende kanten interesse is gekomen voor een tentoonstelling van de foto’s. Vorige week woensdag hebben we de eerste tentoonstelling afgesloten. Tijdens de zomermaanden waren er tien foto’s te zien bij het studentenpastoraat Ziel en Zaligheid op Uilenstede.

Net als de camera’s gaat ook de tentoonstelling door het land. Van 12 november tot 7 januari zal de tentoonstelling te zien zijn in de kerkelijke pop-upwinkel Mooi verhaal in winkelcentrum ’t Forum in Assen. Op 12 november om 15.00 uur wordt de tentoonstelling geopend door Thomas Hontelez van Dit geeft zin en Bert Altena, stadspredikant van Assen en initiatiefnemer van de pop-upwinkel. De middag is tevens de aftrap van een fotoactie. Iedere bezoeker wordt uitgedaagd zijn of haar zinfoto in te sturen. De winnaar mag de foto, afgedrukt op A3-formaat na afloop mee naar huis nemen.

Alle ingezonden foto’s zijn te zien op www.ditgeeftzin.nl.


Auteur

Redacteur