Moeizame zege darters Marsdijkhal 1 in Borger

Assen

De start was veelbelovend, maar uiteindelijk wisten de darters van Marsdijkhal 1 maandagavond met moeite van Groet’n uut Borger te winnen. In Borger werd het 5-4 voor de koploper van de Eredivisie.

Team Marsdijkhal 1 kent tot nu toe een bijzonder goed seizoen. De eerste vier wedstrijden van het seizoen werden overtuigend gewonnen. Afgelopen week werd de tweede ronde van de beker bereikt, nadat de tegenstander zich op het laatste moment terugtrok. Maar op bezoek bij Groet`n uut Borger dreigde een eerste nederlaag. De Asser darters kwamen goed uit de startblokken dankzij twee 3-0 overwinningen van Marcel Bos en Peter Marissen. Vervolgens deed Pascal Slagter iets terug voor de gastheren, maar het was Yannick van de Reijen die voor de Marsdijkhal de 3-1 op het scorebord bracht. De 3-1 tussenstand beloofde veel voor de koppelpartijen, maar hier lieten de Assenaren verschillende steekjes vallen. Borger profiteerde hier dankbaar van en liep uit naar een 4-3 voorsprong. Een nederlaag dreigde voor de Marsdijkhal, maar het duo Marissen/Van de Reijen gaf de Assenaren weer hoop door de laatste koppelpartij overtuigend met 3–0 te winnen. Met een 4-4 tussenstand werd begonnen aan de allesbeslissende teamronde. Waar de Assenaren de hele wedstrijd moeite hadden met het vinden van voldoende trippels, viel alles nu op zijn plek. Uiteindelijk mocht Bert Stavast de beslissende pijl gooien en daarmee vijf belangrijke punten aan het puntentotaal van de Marsdijkhal toevoegen. Volgende week donderdag treffen de darters van Marsdijkhal 1 hun clubgenoten van team 6. De wedstrijd begint rond 20.15 uur in De Marsdijkhal.

Auteur

Albert-Jan Garama