Kunstbeurs Art Assen veelzijdig voor iedereen

ASSEN

In de TT Hall Assen is 29 en 30 oktober Art Assen. Volgens kenners en de organisatie een veelzijdige kunstbeurs, Art Assen dankt die reputatie aan de grote verscheidenheid in kunstobjecten die er te zien en te koop zijn.

Van klassieke schilderkunst tot hedendaagse kunst, van scupturen en bijzonder glaswerk tot fotografie en design. De bijna 200 exposanten presenteren er voor elk wat wils en in alle prijsklassen. Op de deelnemerslijst prijken een aantal namen van galeriehouders zoals de Noordelijke Abstracten, Halbe Hageman en Galerie Boven. Daarnaast zijn er ook veel kunstenaars die zelf hun werk presenteren en zijn er exposanten met sieraden, glaskunst, brons, keramiek en kleiwerk zoals Les Perles Volantes en Kuijer Glasstudio.

Zelf graag de creatieve handen uit de mouwen steken? Dat kan tijdens een workshop landschap- of portretschilderen van docent Klaas-Jan Mulder. Voor euro 2,50 gaan deelnemers binnen een uur met een eigengemaakt schilderij naar huis. Maar het is ook mogelijk om een portret te laten maken. Manja Ben-Chaim Valk tekent een portret met potlood in ongeveer 30 minuten. Ondertussen kan geluisterd worden naar het pianospel van Johan Janse die als pianist Art Assen muzikaal omlijst.

Open van 11.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs is euro 7 voor volwassenen. Kinderen onder de 15 jaar mogen gratis naar binnen. Via www.artassen.nl zijn tickets online te koop met euro 2 korting.


Auteur

Redacteur