Geslaagde dag Vrienden van het TT Circuit

Assen

Met bijna 300 bezoekers mag de dag voor Vrienden van het TT Circuit een succes worden genoemd. Het was zaterdag 15 oktober de jaarlijkse bijeenkomst voor mensen die de raceaccommodatie in de Drentse hoofdstad een warm hart toedragen.

De dag werd gehouden met medewerking van TT Circuit Assen. Voor de bezoekers was een dagvullend programma op touw gezet, waarbij vooral aspecten rond het thema veiligheid aan de orde kwamen. Bijzonder was de bekendmaking van de 10.000e Vriend. In dit geval, een vriendin. Het was Yvonne Blomsma uit Schoonoord, die werd aangemeld door haar partner John Hartlief. Tijdens een speciale actie afgelopen zomer, wist Hartlief maar liefst negentig nieuwe Vrienden te werven. Voor Yvonne Blomsma en John Hartlief had de Vriendendag een bijzondere verrassing in petto, want de directie van het TT Circuit bood het tweetal een VIP-arrangement aan voor de TT 2017. “Geweldig”, zo liet Yvonne Blomsma glunderend weten. “Ik kom al sinds 1981 bij de TT, maar om als VIP naar de TT te mogen is prachtig.” Ook kreeg Yvonne een circuit van hout. Huberts weet te boeien De dag voor Vrienden van het TT Circuit kende meer hoogtepunten. Op het moment dat oud-coureur Jan Huberts, begon aan het terugblikken op zijn imposante carrière werd het muisstil in de grote mediazaal van het TT Circuit. De vele Vrienden hingen aan zijn lippen toen de inmiddels 79 jarige Huberts zijn verhaal deed. Gelardeerd met een anekdotes liet hij zijn imposante raceloopvaan, met onder meer GP-overwinningen, een wereldsnelheidsrecord en vele andere successen de revue passeren. Van touwtje tot stootkussens Bijzondere aandacht was er voor de directeur van het TT Circuit Assen, Peter Oosterbaan, die de ontwikkelingen inzake veiligheidsmaatregelen belichtte. Waar in de jaren dertig werd geracet met amper een afscherming tussen baan en toeschouwers (zie foto / archief wijlen Bennie Pinnera) of slechts een touwtje, moet tegenwoordig veel geld worden geïnvesteerd in veiligheidsmaatregelen. Grote grintbakken, stootkussens, speciale uitloopstroken en nog veel meer voorzieningen worden vereist, wil een circuit de GP-races blijven organiseren. Peter Oosterbaan liet de ontwikkelingen rond het TT Circuit met beelden zien. Foto Bert van Dalen

Auteur

Albert-Jan Garama