Verslag De Hoeve 1 – AVO 1

Assen

AVO 1 speelde in en tegen De Hoeve 1 (16-10) voorlopig zijn laatste wedstrijd op het veld want de eerste helft van de veldkorfbalcompetitie zit er op.

Op deze zinnige zondag was het veld met veel toeschouwers omzoomd, mede aangetrokken door het prachtige weer. Ook veel supporters uit Assen waren getuige van een wedstrijd waarin de thuisclub haar huid duur verkocht maar AVO met de volle winst naar huis ging. In de zes voorafgaande wedstrijden had De Hoeve slechts twee punten behaald tegenover de tien punten van AVO. Na de openingstreffer van de thuisclub miste AVO een strafworp en De Hoeve scoorde direct daarop de 2 – 0. Het duurde even voordat de Assenaren meer grip op hun tegenstander kreeg en zo bleef de wedstrijd in de eerste helft bijna gelijk op gaan. Halverwege de eerste helft was AVO regelmatig leider in de score en bleef tot de rust steeds op een minimale voorsprong van één punt In de gehele eerste helft kon AVO veel kansen niet goed afmaken en dat gaf De Hoeve steeds weer kans om bij te blijven. Daarbij speelde ook mee dat de Assenaren tot de rust maar liefst twee strafworpen onbenut lieten. De ruststand van deze meer spannend dan mooie wedstrijd kwam bij 9 – 10 in Asser voordeel. Na de rust stribbelde De Hoeve nog even tegen maar na een 11 – 12 tussenstand liepen de Assenaren uit naar 11 – 16. Ook in deze productieve fase van AVO werd weer een strafworp gemist. Hoewel AVO het beste van het spel had, was met nog twintig minuten op de klok de winst nog niet binnen en dat bleek al snel toen de thuisclub terug kwam tot 13 – 16. Op dat cruciale moment miste AVO maar liefst twee strafworpen op rij en natuurlijk scoort de tegenstander dan wel, 15 - 17. Het thuispubliek ging weer verbaal achter haar team staan. AVO bleef in haar eigen spel geloven en ging zuiniger met de kansen om en wist weer een gat te slaan en liep van 15 – 17 door naar 15 – 23. Het laatste doelpunt was voor de thuisclub. Door dit resultaat en door de winst van Groen Geel op Mid-Fryslân. (28 – 19), staat AVO na zeven van de veertien wedstrijden op een tweede plaats met één punt achterstand op koploper Groen Geel. De korfballers gaan zich nu opmaken voor een aparte competitie in de zaal met gedeeltelijk andere tegenstanders. Het zaalkorfbalprogramma is nu nog niet bekend. Deze competitie begint in het weekend van 12 en 13 november. De thuiswedstrijden van AVO worden gespeeld in de Marsdijkhal. AW/DTV 3 – AVO 2, 21– 17 (d.d. 16-10-2016) Harm Jan Scheepstra

Auteur

Albert-Jan Garama