Verkiezing dorpshuis van het jaar

Assen

De BOKD houdt in 2017 opnieuw de verkiezing dorpshuis van het jaar. Na het succes van de verkiezing in 2015 heeft de BOKD het initiatief genomen om in 2017 opnieuw een verkiezing uit te schrijven.

De partners van 2015 zijn weer van de partij: de aftrap zal plaatsvinden in het provinciehuis, RTV Drenthe zal weer aandacht besteden op radio en TV en de Rabobank stelt het prijzengeld ter beschikking. Op dinsdag 15 november zal de aftrap van de verkiezing plaatsvinden in het provinciehuis. Dorpshuis het Markehuis, winnaar van de editie in 2015, zal komen vertellen hoe zij de vorige verkiezing hebben beleefd en wat het hen heeft gebracht, er komt een spreker, de jury zal uitleg komen geven over de spelregels en het Huus van de Taol presenteert een dorpshuizenquiz. Vanaf 16 november kunnen dorpshuizen, buurthuizen en MFA’s zich inschrijven voor de verkiezing. Inschrijving is mogelijk tot maandag 16 januari. De jury selecteert begin februari 2017 tien gemeenschapshuizen die gaan deelnemen aan de verkiezing. De geselecteerde dorpshuizen krijgen bezoek van de RTV Drenthe programma’s Hemmeltied (radio) en Strunen (TV) en van een vakkundige en onafhankelijke jury. Vijf dorpshuizen gaan naar de finale en op 27 juni 2017 wordt de winnaar gekozen. De tien dorpshuizen die worden geselecteerd voor de verkiezing ontvangen elk 250 euro. De vijf dorpshuizen die doorgaan naar de finale ontvangen 500 euro en de winnaar krijgt een bonus van 1500 euro extra.

Auteur

Cindy Houwen