Publieke werken in bibliotheek Smilde

Smilde

Bibliotheek Smilde vertoont vrijdag 4 november vanaf 20.00 uur de film Publieke Werken. Kaarten kosten 4,00 euro. Reserveren en info via: info@bibliotheeksmilde.nl

Het is 1888, een vioolbouwer, Vedder, moet het veldruimen als zijn huisje, gelegen tegenover het net opgeleverde Centraal Station van Amsterdam, moet wijken voor het geplande Victoria Hotel. Zijn neef Anijs, apotheker te Hoogeveen, heeft zich door ongeoorloofd medisch handelen in de nesten gewerkt en zoekt een uitweg, voor zichzelf, maar ook voor een groep arme turfstekers die hij een toekomst in Amerika belooft. Bevlogen? of is het toch hoogmoed? De twee beramen een plan om het onderste uit de kan te halen. Met tragische gevolgen. De film is gebaseerd op de succesroman van Thomas Rosenboom uit 1999 en werd gemaakt met een voor Nederlandse begrippen opvallend groot budget van zes miljoen euro.  

Auteur

Cindy Houwen